Ravintolatarinat

Tarinoita ravintoloista

Mustion LINNANKROUVI: Muistoja läheltä & kaukaa

Ei enää klassista entrecôtea perunahötöllä ja ylikypsillä kasviksilla. Mustion Linnan mailla Raaseporissa matalaa majaansa pitävä ravintola Linnankrouvi on kääntänyt uuden lehden historiaa huokuvilla sivuillaan tarjoten nykyaikaisia, skandinaavista keittiötä edustavia paikallisten raaka-aineiden inspiroimia annoksia - tyylillä.

Lue lisää
Italialainen sunnuntai-illallinen ravintola Ventunon maistelumenun merkeissä tammikuussa 2019.

Osteria & Caffé VENTUNO: Maistelumenu täynnä MUHKEITA Italian makuja

Italian perinteikkäästä ruokakulttuurista innoituksensa kampeavan Osteria & Caffé Ventunon modernit annokset täynnä makua saavat makuhermot hyrräämään ja saappaat pyörimään jaloissa. Vaikka monimuotoinen menu hämmentää ja "sosiaalisen syömisen" -konsepti arveluttaa, niin sunnuntai-illallisesta Ventunossa jäi suuhun hyvä maku! Ja päähän palava halu palata takaisin.

Lue lisää
Ravintola Ilves, Helsinki | ravintolatarinat.fi

Ravintola ILVES: Rehtiä ruokaa rennon meiningin retroravintolassa!

Kampin kauppakeskuksen kupeessa vuodesta 1932 toiminut ravintola Ilves innostuttaa yksinkertaisella menullaan, hätkähdyttää retrolla ilmeellään ja lopulta ihastuttaa rennon letkeällä ilmapiirillään. Rehti modernilla otteella valmistettu suomalainen ruoka on aseteltu nätisti lautaselle. Se tarjoaa rahalle vastinetta ja vatsalle täytettä. Ilta Ilveksessä tarjoaa kuitenkin enemmän - jotain mittaamatonta.

Lue lisää
Ravintola Bassi, Turku | ravintolatarinat.fi

Ravintola BASSI: Ostereita & Samppanjaa tois pual jokke

Turun jokivarteen on uinut uusi ravintola. Ravintola Bassi tarjoaa rentoa yhdessä viihtymistä ja persoonallisia cocktaileja kera merellisten annosten. Klassisiin annoksiin keskittyvän listan tähtipaikalla loistaa äyriäisvati. Viikonloppuiltaisin pistetään Bassissa jalalla koreaksi. Ullakon yökerhossa on lupa viihtyä yön viimeiseen drinkkiin saakka.

Lue lisää
Ravintola HSS Paviljong, Helsinki | ravintolatarinat.fi

Saariravintola HSS PAVILJONG: Merellistä kesätunnelmaa Liuskasaaren kallioilla

Liuskasaari on viehättävien pikkusaarten rykelmään kuuluva saari Helsingin Kaivopuiston ulkopuolella. Merellisestä ympäristöstä nauttivia saarella palvelee perinteikäs ja persoonallinen ravintola HSS Paviljong. Funkkisravintola näyttää hulppealta, mutta osoittautui vierailun myötä kursailemattomaksi ja kotoisaksi kesäravintolaksi. Jossa ei ruoan kanssa turhia pihtailla.

Lue lisää
Ravintola Inari, Helsinki | ravintolatarinat.fi

Mystinen INARI: Helsingin ravintolataivaan uusi tähti!

Helsingin ravintolataivaalle on syttynyt uusi, kirkkaasti säteilevä tähti. Kortteliravintola Inari, joka tarjoilee viiden ja seitsemän ruokalajin menuita kera valloittavien viinien. Kun ruoka syntyy spontaanisti intohimosta ja valmistetaan rakkaudella omia periaatteita kunnioittaen, niin lopputulos on enemmän kuin pelkkää apetta. Inari tarjoilee ruokaelämyksen, jonka ytimestä löytyvät simppelit raaka-aineet. Ja iso pala keittiömestarin...

Lue lisää